Äänilevyjen erikoisliike Levy-Eskot Kauppakatu 27, 80100 Joensuu · puh. 013 228 292 / 0400 960 910
· Avoinna: ma–pe klo 10–18, la klo 10–15

Levy-Eskojen tärpit Ilosaarirockiin

Levy-Eskojen tärpit Ilosaarirockiin

Kesän parhaan festivaaliviikonlopun aika koittaa jälleen, kun Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä peräti 49. kertaa. Festarikuumetta nostattamaan Levy-Eskot päättivät kirjoittaa omat tärppinsä Ilosaarirockin laajasta artistitarjonnasta. Lue mikä Eskoja liikuttaa ja tule moikkaamaan meitä myyntipisteellemme, joka sijaitsee heti pääportin jälkeen Soundi-lavan läheisyydessä.

Perjantai 12.7.

Pää Kii (Metelli-teltta klo 16:00)

Pää Kii kannattaa käydä tsekkaamassa heti ensimmäisenä. Jos huonoo onnee ei ois mul ei ois onnee ollenkaan -levyn viime vuonna julkaissut orkesteri ja ainakin Levy-Eskoilla hienoiseksi hitiksi noussut Sä veit mun levyt kirpparille nostaa vieläkin hymyn huulille. Hyväntuulista punkkia. Vahva suositus.

Swallow the Sun (Tähtiteltta klo 17:00)

Swallow the Sun on yksi hienoimmista yhtyeistä mitä perjantaipäivältä löytyy. Kotamäki pystyy laulamaan puhtaasti, örisemään ja (liekkö oikea termi) huutolaulamaan. Tänä vuonna ilmestynyt When a Shadow Is Forced into the Light on hieno albumi, kaunis ja samalla raskas.

Ville Valo & Agents (Päälava klo 18:15)

Tätä ei halua kukaan missata. Pulliaisen kitarointi ja Villen ääni, tässä on varmasti perjantain hienoimpia kotimaisia kokemuksia. Tällä kokoonpanolla tehty uusin Agents–levy on vuoden 2019 tapaus ja tälle toivoo todella paljon jatkoa. Ehdottomasti nähtävä ja koettava livenä.

Wheel (Soundi-lava klo 22:15)

Wheel julkaisi tänä vuonna esikoispitkäsoittonsa Moving Backwards. Debyytti lupaa tälle orkesterille paljon hyvää niin koti- kuin ulkomailla. Suosittelen käymään katsomassa, jos proge ja hevi sekoitettuna on vähänkään se oma juttu. Ehdottomasti Suomen tulevaisuuden toivoja.

Ellips (Rentolava klo 22:30)

Tämän vuoden iloisimpiin yllätyksiin kuuluu taukoa viettävän Haloo Helsingin solistin Ellin uusi bändi Ellips ja keväällä julkaistu levy Yhden naisen hautajaiset. Ellips on yhtä aikaa sekä häpeilemättömän proge että pop. Odotukset Ellipsin Ilosaarirock-esiintymistä kohtaan ovat korkealla, soittaahan bändissä sellaiset tekijät kuin Sami Kuoppamäki ja Timo Kämäräinen.

Lauantai 13.7.

Turmion Kätilöt (Tähtiteltta klo 13:00)

Nämä savolaiset pitää käydä katsomassa heti alkuun. Tässä on sellainen paketti kasassa, että keikalla viihtyy varmasti. Kahdeksannen albuminsa Universal Satan –levyn viime vuonna julkaisseet Kätilöt ovat aina hieno kokemus. Huumoria ja vaarallisia tanssiliikkeitä sekä tilanteita tullee keikalla riittämään.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana (Rentolava klo 20:00)

Yhtye ilmoitti lopettamisestaan tämän vuoden lopussa. RTBB jatkaa toimintaansa omalla tahollaan ja räppärit Paleface, Tommy Lindgren ja Redrama omillaan. Bändi on loistava sekoitus big-band-jazz-rap –genrejä. Nyt kun vielä mahdollista, niin katsomaan.

Sunrise Avenue (Päälava klo 21:15)

Suomen ainoa keikka Joensuussa. Ja ensimmäistä kertaa. Yksi tämän maan menestyneimmistä rockbändeistä.

Beast in Black (Tähtiteltta klo 22:45)

Anton Kabasen perustama Beast in Black on nousemassa raskaamman rokin terävimpään kärkeen. Yannis Papadopoulosin ääni ja energia pitää käydä todistamassa keikalla.

Mono (Metelli-teltta klo 23:15)

Vihdoin ja viimein japanilainen instrumentaalimusiikin monoliitti Mono saatiin Ilosaarirockiin! Yhtye kiertää parhaillaan maailmaa juhlistaen 20-vuotista uraansa. Settilista lupailee kappaleita yhtyeen uusimmalta, tammikuussa julkaistulta albumilta Nowhere Now Here, kuin myös vanhempaa materiaalia. Myöhäinen soittoaika Metelli-teltan lauantain viimeisenä esiintyjänä saattaa olla tämänkaltaiselle musiikille haastavaa, mutta eiköhän Monon vyörytys karista unihiekat silmistä.

Sunnuntai 14.7.

Radio Supernova (Soundi-lava klo 13:00)

Sunnuntaiaamut eivät välttämättä ole festivaali-ihmisen parasta aikaa. Jaloissa tuntuu ja päässäkin voi vähän jomottaa. Silloin tamperelainen Radio Supernova tarjoilee lääkettä keholle ja mielelle. Kun kuuntelee riittävän annoksen tätä eteerisen kaunista kitaravetoista leijuntaa alkavat ne väsyneet jalatkin jo nousemaan.

Stam1na (Päälava klo 17:00)

Viime vuonna uransa merkittävimmän albumin Taival julkaissut yhtye on varmasti oikeassa paikassa. Huhut kertovat, että päälava on ainoa oikea paikka lemiläisille. Pitti pyörimään ja musiikista nauttimaan!

Jukka Nousiainen (Metelli-teltta klo 17:00)

Jukka Nousiaisen keikalla sivukorvalla kuultua: "miten toi jätkä saa soittamisen näyttämään noin helpolta?" Kovan kitaristin lisäksi Nousiainen on myös tämän maan ykkösrivin biisintekijöitä. Nousiaisen monipuolisesta biisinkirjoitustaidosta toimivat käyntikortteina miehen kolme erinomaista sooloalbumia, joista viimeisin Ei enää kylmää eikä pimeää ilmestyi vuosi sitten. Tässäpä oiva paketti rokkijytää ja rauhallisempaa tunnelmointia Ilosaarirockin sunnuntai-iltaan.

Huora (Rentolava klo 18:30)

Moni muistanee nk. Prostituoitu-kohun viime vuodelta. Nimi ei bändiä pahenna. Huora on tämän hetken yksi hienoimmista suomalaisista punk-yhtyeistä. Anni Lötjönen laittaa yleisön rokkaamaan. Hukutaan paskaan ja Kosto elää –albumit julkaissut yhtye on tolkuttoman kova livenä.

Perturbator (Metelli-teltta klo 19:30)

Ranskalainen synthwave-artisti Perturbator jatkaa komeasti Ilosaarirockin yllätyksellisten buukkausten sarjaa. Syntikoita suhisuttaviin kollegoihin verrattuna Perturbator edustaa genrensä raskaampaa nurkkaa kurkotellen ajoittain silkan industrialin puolelle. Miehen viimeisin levy The Uncanny Valley kannattaa ottaa kuunteluun vaikkei syntikkamusa olisikaan juuri sitä mistä tykkäät, saatat yllättyä iloisesti!