Otsikko: Kuukauden levy

Minor Threat: Complete Discography

Kuukauden levyt:

Vuosi 2014
Vuosi 2013
Vuosi 2012

Vuosi 2011
   Tammikuu 2011
  Helmikuu 2011
  Maaliskuu 2011
  Huhtikuu 2011
  Toukokuu 2011
  Kesäkuu 2011
  Heinäkuu 2011
  Elokuu 2011
  Syyskuu 2011
  Lokakuu 2011
  Marraskuu 2011
  Joulukuu 2011

Vuosi 2010
Vuosi 2009
Vuosi 2008
Vuosi 2007
Vuosi 2006
Vuosi 2005
Vuosi 2004
Vuosi 2003
Vuosi 2002
Vuosi 2001

MINOR THREAT: Complete Discography

Selaillesani läpi meidän kaikki kuukauden levy -kirjoitukset pistin merkille sen, että olen hehkutellut erityisen paljon punklättyjä tässä vuosien varrella. Jatketaan sillä linjalla edelleenkin, sillä yksi tärkeimmistä on jäänyt kokonaan vaille huomiota. Ilman Minor Threat -yhtyettä hardcoren historia voisi olla kovasti toisenlainen, sillä pidetäänhän ryhmää Straight Edge -liikkeen luojina. Liikehän kunnioittaa päihteetöntä, väkivallan kyseenalaistavaa ja irtosuhteista pidättyvää elämäntapaa ja yleinen käsitys punkelämästä (tai rock-) lienee aika vastakohtainen. Hassua sinällään Minor Threatin väkivallaton ajattelutapa, kun katsoo bändin vanhoja keikkavideoita, niin äkkivilkaisulla näyttää että meneillään on hurja joukkotappelu. Ilmiö johtunee bändin erittäin nopeasta, agressiivisesta ja päällekäyvästä musiikista.

Minor Threatin historia oli melko lyhyt (1980-1983) ja ainakin huhutaan, että nokkamies Ian MacKaye hajotti bändin sen vuoksi, että siitä tuli liian suosittu. Totta tai ei, mutta bändin kaikki varsinaiset studiojulkaisut (LP + 3 × 7" EP) löytyvät ilmestymisjärjestyksessään Complete Discograpylta. Ja kakkaralta käy selväksi se, että julkaistu on vain ykköslaatua. Raakaa ja vilpitöntä studioviilauksella pilaamatonta mättöä, jossa on tänäkin päivänä tuoreus tallella. Tällaista on hardcore parhaimmillaan. Bändiltä on turha käydä keksimään kuuntelusuositusbiisejä, sillä parhaan käsityksen saa kun kuuntelee useamman biisin putkeen, esimerkiksi kelpaavat levyn kaikki 26 rykäisyä Jos pidät hardcoresta ja jostain syystä Minor Threat on jäänyt huomiotta, niin jätäpä vaikka muutama kalja ostamatta ja sijoita ne adrenaliinipurkaukseen, joka antaa hien lisäksi ajattelemisen aihetta. Siirrä kuuntelun ajaksi kaikki särkyvä toiseen huoneeseen, laita äänenvoimakkuus kohti meluisaa ja antaudu.

-Kimmo

à 16,90 € (CD)

Äänilevyjen erikoisliike Levy-Eskot - Kauppakatu 27, 80100 Joensuu, puh. (013) 228 292, 0400 960 910

Sitefactory Oy